Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Bescherm je huid tegen de zon

Dat je jezelf moet insmeren wanneer de zon schijnt, weet iedereen. Maar dat je jezelf ook moet insmeren op een bewolkte dag, durven veel mensen al een keer te vergeten. Waarom is dit juist zo belangrijk? En welke producten gebruik je hier best voor? We geven je graag een antwoord op deze vragen in dit artikel. 

UV-bescherming

Eigenlijk is UV-bescherming een beter woord dan zonbescherming. Zonbescherming schrikt mensen helaas meteen af. Dit komt omdat ze denken dat je door zonnecrème niet meer kan bruinen. Het goede nieuws is dat dit niet klopt! Zonbescherming houdt de schadelijke UV-stralen tegen, maar zorgt er wel nog voor dat je mooi bruin wordt.

Schadelijke UV-stralen zijn niet enkel aanwezig tijdens een zonnige dag. Ook als het bewolkt is, moet je jouw huid goed beschermen. Je kan namelijk elke dag zonneschade oplopen. En dat willen we natuurlijk niet. 

Zonneschade kan je oplopen door verschillende soorten zonnestraling. De zon straalt ultraviolet licht (UV) uit. Dat licht kunnen we niet zien maar wel voelen. Teveel UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken. Op korte termijn is het bekendste effect vooral verbranding en op lange termijn versnelde veroudering van de huid.

Verschil tussen UVA- en UVB-stralen

Natuurlijk zonlicht bestaat voor ongeveer 95% uit UVA stralen en voor 5% uit UVB stralen. Deze stralen beïnvloeden de huid op een verschillende manier.

UVA-stralen zijn gedurende het hele jaar aanwezig en hebben een langere golf. Ze dringen diep tot in de huid door. Hierdoor kunnen ze collageen en elastine aantasten en zo huidveroudering veroorzaken. Dit kan leiden tot rimpels, pigmentstoornissen en ontwikkeling van huidkanker.

UVB-stralen zijn een stuk krachtiger maar hebben wel een kortere golf. Ze worden tegengehouden door wolken en glas, en kunnen enkel tot de opperhuid doordringen. UVB-stralen zorgen voor je mooie bruine kleurtje maar zorgen er dus ook voor dat je verbrand wanneer je jezelf niet ingesmeerd hebt. Daarnaast kunnen ze ook DNA-schade aanbrengen, allergische reacties veroorzaken en zorgen voor huidkanker.

Genieten van de zon klinkt misschien onschuldig maar dit is het helaas niet. Gelukkig bestaan er aangename zonnecrèmes die jouw huid beschermen en verzorgen.

De boodschap is dus: smeren, smeren en nog eens smeren!

Hoe kies je de juiste zonbescherming?

Dé perfecte zonbeschermingsfactor bestaat niet. Wat goed of slecht is, hangt volledig van jouw huid af. Daarom is het heel belangrijk om bij het kiezen van zonnecrème, rekening te houden met jouw huidtype. Kies ook liefst een zonnecrème die je zowel voor UVA als UVB-straling beschermd. 

Twijfel je welke crème het beste bij jouw huid past? Stuur ons gerust een berichtje of bel ons op. Wij adviseren je met plezier!

0
    0
    Winkelmand
    Jouw winkelmand is leegTerug naar winkel