Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Is dagcrème een must?

Eerst wil ik een groot misverstand de wereld uit helpen: een dagcrème is niet hetzelfde als een bodylotion. Een dagcrème werd speciaal ontwikkeld voor je gezicht. De basisingrediënten van een dagcrème en een bodylotion zullen niet zoveel verschillen, maar de textuur wel. Plus: de huid van je gezicht wordt vaker blootgesteld aan schadelijke invloeden dan de rest van je lichaam. Een dagcrème heeft daarom meer actievere ingrediënten dan een bodylotion. Conclusie? Gebruik geen bodylotion op je gezicht.


Wat doet een dagcrème? 

Heb je een droge huid? Dan zal je al wat sneller naar een crème grijpen dan wanneer je huid vetter is. Toch heeft elke huid een crème nodig. Denk even aan de Engelse term voor dagcrème: moisturizer. Dat verklapt het hoofddoel van een dagcrème al: hydrateren, vocht geven. Een moisturizer zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal zijn werk doet en de huid geen vocht verliest. Ook brengt je dagcrème stoffen in je huid die het vocht nog beter zullen vasthouden. Die stoffen zijn deeltjes die werken als een spons. En ja, ook een vette huid heeft vocht nodig! 

Ik noem een dagcrème graag een ‘beschermer’. Hij beschermt jouw buitenste huidlaag, je huidbarrière dus. Wanneer je niet voor je huidbarrière zorgt, raakt ze beschadigd. En dan krijg je huiduitdagingen zoals roodheden, jeuk, irritatie, huiduitslag…  

Jouw huidbarrière bepaalt voor 90% je huidtoestand. Een sterke huidbarrière zorgt voor een betere huidtoestand en een zwakke huidbarrière voor een slechtere huidtoestand. En je dagcrème? Die beschermt je huidbarrière niet alleen, maar kan ze ook herstellen of kalmeren wanneer ze beschadigd is. 


Waarom heeft een gemengde of vette huid een dagcrème nodig?

Je vettere huid kan ook een beschadigde huidbarrière hebben, door bijvoorbeeld te sterk uitdrogende reinigers te gebruiken. Daardoor kan acne sterker de kop opsteken. Jouw eigen systemen gaan in dat geval ook meer talg aanmaken om het tekort aan vocht te compenseren. Meer talg is het tegenovergestelde van wat je wil bij een gemengde tot vette huid! 

Het is belangrijk om een dagcrème te kiezen die bij je huidtype past. Maar jouw huidtype bepalen? Dat is niet altijd zo makkelijk. Vaak wordt je huidconditie al beïnvloed door de skincareproducten die je gebruikt.

Ik geef je een voorbeeldje: Je ziet en voelt dat je huid glimt. Je gebruikt een sterke reiniger om het talg te verwijderen. En je vermijdt een dagcrème. Je huidbarrière raakt beschadigd en je huid krijgt een vochttekort. Je huid begint zelf meer talg aan te maken om te hydrateren en ze wordt vetter.

Waarom start ik vanuit je huidtoestand? Omdat die laat zien wat je huid nodig heeft. Om je huidfuncties vlotjes te doen werken moeten we eerst de beschadigde huidbarrière herstellen en het vochttekort aanvullen. Puistjes kunnen ook het gevolg zijn van je huid die onrustig is geworden omdat ze tekorten heeft. We mogen niet enkel focussen op de eventuele onzuiverheden. Zo zouden we onze huid onbewust meer gaan uitdrogen en de onzuiverheden verergeren.

Wil jij graag de dagcrème gids van mij ontvangen? 

Stuur me via deze link een mailtje met als onderwerp: dagcrèmegids.

Heb je andere vragen of twijfel je? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Ik help je graag verder! 

Veel liefs,

Chloé 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw winkelmand is leegTerug naar winkel