Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Niet meer scheren, waxen of epileren

Droom jij ervan om niet meer te moeten scheren, waxen of epileren? Dan is laserontharing de ideale oplossing voor jou. Benieuwd? Lees dan zeker verder. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen over laserontharing.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een procedure waarbij een laser gebruikt wordt om ongewenste haren te verwijderen. Bij waxen en epileren gaan we de haartjes uit de wortel trekken. Bij laserontharing pakken we de wortel zelf aan.

Een laser is een lichtbron die een smalle coherente bundel licht voortbrengt. Dat licht heeft een bepaalde golflengte. Een lage golflengte heeft invloed op je haar. 

De laser werkt in op de melanine van het haar. Het pigment wordt verhit en dan gebruikt als geleider om door te dringen door de haarwortel. Zo gaan we deze verschroeien waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Dit proces is enkel effectief in de groeifase van de haren. Niet alle haren bevinden zich tegelijk in hetzelfde stadium. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Door het unieke koelsysteem van de laser die Yole gebruikt, zijn de behandelingen comfortabel en wordt de omliggende huid beschermd.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing is geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Witte, grijze en donshaartjes kunnen helaas niet behandeld worden met de laser. Naarmate de haren dunner worden, bevatten ze minder pigment. Hierdoor zal het effect een stuk minder groot zijn. Lichte huidtypes met donkere haren zijn de ‘lucky ones’ en zien het snelste resultaat. Bij twijfel over jouw huidtype, voeren we een gratis testsessie uit.

Wanneer is laserontharing niet mogelijk?

In bepaalde situaties is laserontharing niet aangeraden. Wij lijsten ze graag even op:

  • Bepaalde medicatie mag niet gebruikt worden in combinatie met laserontharing. Dit bespreken we steeds bij de start van de behandeling
  • Bij zwangerschap (vanaf 3 maanden zwangerschap tot 2 à 4 maanden na de bevalling)

Doet laserontharing pijn?

Dit hangt af van persoon tot persoon. Wel kan je tijdens de behandeling een warm en prikkelend gevoel waarnemen. De Milesman compact diodelaser die Yole gebruikt, is voorzien van een krachtige koeltip. Dit zorgt ervoor dat de behandeling bijna pijnloos is en dat de omliggende huid en bloedvaatjes goed beschermd zijn. Dit toestel is dus ideaal om gevoelige zones zoals de bikinilijn en bovenlip te behandelen. Na afloop kan je wat last hebben van een klein beetje uitslag maar die verdwijnt heel snel.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dit is voor iedereen anders en hangt natuurlijk ook af van de lichaamszone. Meestal heb je tussen de 5 en de 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat te bereiken. Ook de tijd tussen de verschillende behandeling hangt af van de zone. 

Ben ik voorgoed van de haartjes verlost?

Ja! De haartjes die met de Milesman Compact verwijderd worden, komen niet meer terug. Hoe zalig is dat? Onder bepaalde hormonale omstandigheden, zoals hormonale veranderingen, kunnen bepaalde haarzakjes op een later moment nog actief worden. Vaak wordt er daarom geadviseerd om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Is laserontharing betrouwbaar?

Zeker en vast! De Milesman diodelaser die we gebruiken behoort tot de nieuwste generatie medische ontharingslaser. Hij beschikt over de nodige internationale kwaliteitscertificaten waardoor je zeker bent van een kwaliteitsvolle behandeling.

Goed voorbereid naar je afspraak!?

Stop 3 weken voor je behandeling met epileren, harsen of plukken. Scheer je haren de dag voor de behandeling af. Laat een kleine strook ongeschoren. Zo kunnen we je haartype beoordelen om de laster optimaal in te stellen. 

Vermijd blootstelling aan intens UV-licht (zon-zonnebank) vanaf twee weken voor en twee weken na de behandeling of bescherm de huid met een sunblock.

Wil jij ook graag de voordelen van laserontharing ervaren? Om de 6 weken komt Yole met haar apparaat langs  in ons salon. Maak nu snel een afspraak. De herfst / winter is hét ideaal moment om te starten. Zo straal jij tegen volgende zomer met zijdezachte benen, frisse oksels of een gladde bikinilijn!

0
    0
    Winkelmand
    Jouw winkelmand is leegTerug naar winkel