Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Waarom je gelaat reinigen zo belangrijk is

Een stralende huid begint altijd met een goede reiniging. Je kan de beste crèmes, maskertjes of serums gebruiken, maar zonder de dagelijkse reiniging kunnen deze producten hun werk niet goed doen. En dat zou toch jammer zijn! 

Doorheen de dag word je huid voortdurend bedekt met bacteriën, zweet, vuil en dode huidcellen. Het dagelijks reinigen van de huid met de juiste producten is hierdoor super belangrijk. Doe je dit niet, dan krijg je last van onzuiverheden, openstaande poriën of zwarte puntjes. Wanneer je huid gereinigd is, worden verzorgingsproducten ook beter opgenomen.  

Er wordt vaak gedacht dat het voldoende is om je huid enkel met water of micellair water  te wassen. Dit klopt helaas niet. Uitsluitend reinigen met water is niet goed voor je huid. Door de chloor en kalk in het water zal dit de huid uitdrogen. 

De drie belangrijkste redenen om je huid goed te reinigen: 

  1. Verwijdering van ophoping & onzuiverheden 
  2. Gave huid 
  3. Hydratatie boost 

Hoe vaak moet ik reinigen? 

Voor een optimale verzorging, reinig je jouw huid best ‘s ochtends en ‘s avonds. 

In de ochtend haal je zweet, talg en dode huidcellen weg. ‘s Avonds zorg je er dan weer voor dat make-up, vetten en vuil van buitenaf verwijderd worden. 

Hoe reinig ik mijn gelaat het beste? 

Wil jij ook een goed gereinigde én stralende huid? Volg dan dit eenvoudige stappenplan. 

Stap 1: Demaquilleren 

Begin met het demaquilleren van je gelaat. Een demaquillant zal je huid ook hydrateren. Kies voor een formule op basis van olie. Breng het product aan op een wattenschijfje en reinig hiermee je ogen en je lippen. Spoel daarna even kort na met water. 

Stap 2: melk + lotion aangepast aan het huidtype (Sothys + Germaine de Capuccini) 

Maak de rest van je gelaat schoon. Vergeet zeker je hals en decolleté niet. Zo ontdoe je jouw huid van oppervlakkige onzuiverheden zoals make-up, sporen van vervuiling of stof. Hiervoor gebruik je best een melk, mousse of cleansing gel. Maak cirkelvormige bewegingen met je product en spoel na met water. Verwijder alle product met water en dep je gelaat droog. 

De lotion breng je aan met een watje. Naspoelen is hier niet nodig.  

Of

Stap 2/3: Scrub of exfoliëren 

Om je huid daarna nog dieper te gaan reinigen, gebruik je een exfoliërende toner of scrub. De toner verwijderd de dode huidcellen die de poriën verstoppen en de huid minder laten stralen. De toner zuivert en hydrateert ook. Doe het product op een watje en wrijf zachtjes over je gelaat, hals en decolleté. Vermijd zeker de zone rond je ogen. 

Je kan ook kiezen voor een scrub met zachte exfoliërende bolletjes. Deze activeert de verdedigingsmechanismen van de huid tegen mogelijke huidveranderingen en gaat de dode huidcellen en poriën ook grondig reinigen. Deze is geschikt voor gevoelige huiden en mag dagelijks gebruikt worden. 

Vergeet na je scrub niet af te sluiten met je lotion. 

Voila, je huid is weer helemaal schoon! Vergeet zeker niet te hydrateren na de reiniging. Doe dit door een serum, dagcrème en of nachtcrème aan te brengen. Masseer deze zachtjes in met je vingertoppen. 

Heb je toch nog vragen over de keuze van de reiniging? Contacteer ons! Wij geven je graag wat extra advies! 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw winkelmand is leegTerug naar winkel