Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Ken jij het verschil tussen exfoliëren of scrubben?

Ken jij het verschil tussen exfoliëren of scrubben? En is dit al onderdeel van jouw beautyroutine? Is jouw antwoord nee? Lees dan zeker verder en ontdek wat het verschil is tussen beide, waarom je hier vandaag nog mee moet starten én met welke fijne producten je dit kan doen. 

Waarom exfoliëren? 

Exfoliëren zorgt voor een frisse uitstraling en geeft jouw huid een flinke boost. Door te exfoliëren ga je gemakkelijk dode huidcellen losweken en verwijderen van de bovenste huidlaag. 

Deze producten hebben geen korrels, wel zuren en voorkomen dat je talgklieren verstoppen. Hierdoor zal je minder puistjes en zwarte puntjes krijgen. Ook verminderen ze de rimpels, littekens, acne en pigmentvlekken. Niets dan voordelen dus! 

Het verschil tussen exfoliëren en scrubben 

Veel mensen denken dat ze ook kunnen scrubben om deze dode huidcellen te verwijderen. Dat klopt maar het is minder precies. Je gaat niet enkel de dode cellen verwijderen maar je kan ook de gezonde cellen verwijderen of aantasten. Dat wil je natuurlijk niet! Dit komt doordat scrubben gebeurd met producten waarin groffere korreltjes zitten. Gebruik daarom een scrub maar 1 tot 2 keer per week. Deze producten zijn op zich prima maar je kan ze beter gebruiken op andere delen van je lichaam zoals je armen of benen. Hier is de huid iets minder gevoelig. 

Bij het exfoliëren zal je de gezonde huidcellen niet mee verwijderen. Deze producten werken van binnenuit naar de oppervlakte.  

Wanneer je de juiste producten voor jouw huidtype gebruikt, mag je zeker dagelijks exfoliëren. Voor een optimaal resultaat raden wij volgende exfoliërende producten aan: 

Weet je niet zo goed welk product te kiezen om te exfoliëren of te scrubben? Vul ons huidanalyseformulier in en we kijken graag even met je mee! 

0
    0
    Winkelmand
    Jouw winkelmand is leegTerug naar winkel