Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Let’s talk about rimpels!

We kennen allemaal het gevoel, je kijkt in de spiegel en ontdekt de eerste lijntjes van veroudering. Zo een stom gevoel! Kan je hier iets aan doen? JA! 

Een rimpel is een vouw in de huid die ontstaat wanneer we ouder worden door een tekort aan collageen, elastine en vocht. Vanaf ons 25ste levensjaar neemt de aanmaak hiervan af op een natuurlijke wijze. De ene persoon krijgt meer rimpels of eerder dan de andere. 

Echter kunnen rimpels ook ontstaan door externe factoren zoals teveel zon, roken of stress. Het advies is dan ook om dagelijks een dagverzorging met uv-filter (SPF) te gebruiken om zoveel mogelijk schade te voorkomen. Hierdoor zal de huid minder snel verouderen. Roken breekt collageen af in de huid, hierdoor krijg je een slechtere doorbloeding en een grauwe kleur.

Wat kan ik hier aan doen? 

De eerste lijntjes die tevoorschijn komen zijn meestal droogtelijntjes. Een droge huid is gevoeliger aan rimpels. Als je huidbarrière verzwakt en barstjes krijgt, kan water uit de diepere huidlagen makkelijker verdampen. Net dit we proberen te vermijden. Door het vocht in de huid te gaan herstellen, vullen we ze weer op. We kunnen de aanmaak van collageen en elastine ook stimuleren met de juiste ingrediënten.  

Schade beperken door: 

  • dagelijks een zonnebescherming te gebruiken
  • op te letten voor onze stressniveaus en genoeg te slapen
  • niet te roken
  • voldoende vocht en vitamines binnen te krijgen


Wanneer je vaak dezelfde gelaatsuitdrukkingen maakt kunnen bepaalde gezichtsspieren te sterk worden. De huid “breekt” uiteindelijk en zo ontstaan permanente rimpels/lijnen. Door alles weer te ontspannen kan de huid herstellen.

Bij het aanbrengen van je serum en dagcrème kan je jouw gelaat kort masseren, zodat je de doorbloeding opnieuw stimuleert. 

Realistisch blijven

Ik ga je even met je voetjes weer op de grond zetten, we kunnen niet lijntjes-loos oud worden. Huidveroudering zit nu eenmaal in onze genen. 

Maar rimpels die ontstaan door invloeden van buitenaf of verkeerde verzorging, daar kunnen wij wel wat aan doen. Door onze huid dagelijks goed te verzorgen en regelmatig te laten behandelen bij een schoonheidsspecialiste kunnen we de vorming van rimpels vertragen of verminderen wanneer de juiste producten worden gebruikt. 

Ook moeten we onze huid niet teveel aan de zon blootstellen want UV-straling veroudert onze huid. Mijn mening is ook dat bij een goed verzorgde huid rimpels minder opvallen dan bij een slecht verzorgde huid. We willen toch allemaal mooi oud worden? Verzorg jouw huid goed dan heb je er nu maar ook op latere leeftijd veel plezier van!

Mijn tips: 

  • Een goede zonnebescherming: UV Urban Shield SPF50 UVA+++
  • Vocht aanvullen met een (pre)serum: Sérum énergisant intégral
  • Zorg voor je huidbarrière met een herstellende nachtcrème: Youth Night Renewing Cream

Veel lIefs,

Chloé 

1
    1
    Winkelmand
    Youth Night Renewing Cream
    1 X 76,00 = 76,00