Het Schoonheidssalon – L’occhio di Chloé

Eerste hulp bij maskné

Wijzelf zijn al volledig gewend aan de mondmaskers in het straatbeeld. Helaas kunnen we voor onze huid nog niet hetzelfde zeggen. Maskné was dan ook een veel voorkomend probleem bij onze klanten tijdens de afgelopen maanden. 

Heb jij al eens gehoord van maskné? Of heb jij misschien de afgelopen tijd zelf al last gehad van onzuiverheden op je gelaat? Lees zeker verder en ontdek wat maskné juist is, hoe dit ontstaat en wat je er tegen kan doen.

Wat is maskné?

Maskné een samenvoegsel van masker en acne. Het gaat hier over de onzuiverheden die je krijgt op je huid door het dragen van een mondmasker. Meestal ziet het er uit als rode / droge plekken, puistjes en verstopte poriën.

Het dragen van een mondmasker is de laatste maanden niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Het masker beschermt ons tegen het virus maar het brengt helaas ook enkele ongemakken met zich mee. Een van de ongemakken is dus het krijgen van maskné.

De ruimte onder je mondmasker is een warme omgeving zonder al te veel verluchting. Door het ademen en het praten stapelt de warmte zich op. Helaas zijn warmte en vochtigheid geen goede combinatie. De warmte zorgt ervoor dat je poriën meer gaan openstaan. De wrijving van het mondmasker op je huid zorgt dan weer dat dode huidcellen, talg en bacteriën vrij spel krijgen. Hierdoor gaan de openstaande poriën verstoppen. Het gevolg hiervan is dat je last krijgt van onzuiverheden of masker acne.

Hoe maskné vermijden?

Last hebben van maskneé is alles behalve fijn. Daarom delen wij graag enkele handige tips met jou om het krijgen van masker acne te vermijden.

 1. Reinig je gezicht zo snel mogelijk na het dragen van een masker. Kies voor een zacht reinigingsproduct en gebruik lauwwarm water. Wanneer het water te warm is, kan het de huidbarrière beschadigen en zorgen voor een trekkerig gevoel.
 1. Vervang je mondmasker dagelijks en indien mogelijk om de paar uur.
 1. Probeer zoveel mogelijk make-up te vermijden onder je mondmasker.
 1. Gebruik onder je mondmasker een lichte dagcrème en ga ‘s avonds voor een herstellende nachtcrème.
 1. Probeer je mondmasker zo weinig mogelijk aan te raken en te verschuiven. Hoe meer het wrijft op je huid, hoe meer bacteriën er zullen ontstaan)

Toch last van maskné? 

Mocht je helaas toch al last hebben van maskné, dan raden wij jou graag enkele fijne producten aan die jouw gezichtshuid in no time herstellen.

Het is heel belangrijk dat deze producten afgestemd zijn op jouw huidtype. Een droge of een vette huid hebben namelijk nood aan totaal verschillende producten. Wij hebben daarom enkele van onze favoriete producten tegen maskné voor zowel een droge als een vette huid op een rijtje gezet. 

Heb je geen idee welk huidtype je hebt? Geen probleem! Bij jouw volgende bezoek aan ons salon, bekijken we dit even samen met jou. We adviseren je graag welke producten perfect bij jouw huid passen en je het beste resultaat zullen geven om maskné te bestrijden.

Droge / beschadigde huid:

MaskerReiniging & lotionBoostingDagcrème

Vette / acne huid:

MaskerReiniging & lotionDagcrèmeBoosting

Wil jij toch graag een meer uitgebreid huidadvies? Boek dan snel een fijne verzorging in ons salon. Wij geven je graag wat meer informatie over jouw huidtype en geven je praktische huidverzorgingstips aangepast op jouw huid!

0
  0
  Winkelmand
  Jouw winkelmand is leegTerug naar winkel